Kurum Adı : Armutlu 1. İlköğretim Okulu
WEB Adresi : http://armutlu1ioo.meb.k12.tr
Adres : Armutlu Mahallesi Aybastı/ORDU

VİZYON
Öğrencilerimizi çevresine ve milletine faydalı,karşılaştığı sorunları rahatça aşabilen,tercih edilen kişiler olarak yetiştirmek ve okul personeli olarak herkesin hergün daha iyiye ulaşmasını sağlamak temel vizyonumuzdur.

MİSYON
Uygun öğrenme ortamlarında öğrencilerimizi etik değerlere bağlı kalarak ve kendimizi sürekli geliştirerek,hayata ve ortaöğretime hazırlayarak okulumuzda Türk Milli Eğitimi´nin temel amaç ve ilkelerinin en üst seviyede gerçekleştirmek; öğrencilerimizi farklı fikirlere saygılı, araştıran, sorgulayan bireyler olarak yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Okulumuz, 1- 2009-2010 Eğitim Ögretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesine 1 Öğrenci,Anadolu Lisesine 3 Öğrenci 2- 2010-2011 Eğitim Ögretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesine 2 Öğrenci,Anadolu Lisesine 6 Öğrenci 3- 2011-2012 Eğitim Ögretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesine 1 Öğrenci,Anadolu Lisesine 3 Öğrenci kazandırmıştır...

Öğretmen Sayısı : 12
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 237
Öğretim Şekli : İlkokul ve Ortaokul aynı binada eğitim görmektedir.Normal eğitim sistemi yapılmaktadır
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah dersler, 08.40´da başlayıp , 11.50 ´de biter. 11.50 ile 12.35 arasında öğle arası verilir. Öğleden sonra dersler,12.40´da başlayıp , 15.00´da bitmektedir.
Derslik Sayısı : 12 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Lojman bulunmamaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer Sistemiyle Isınmaktadır

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuzun Ordu iline uzaklığı 98Km´dir. Aybastı ilce merkezine 8 Km Uzaklıktadır
Ulaşım : Armutlu Mahallesi´ne servislerle sabah ve akşam ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yerleşim yeri mahalle olmasına rağmen ilçe merkezine uzak ve köy yaşantısı mevcuttur. Coğrafi olarak dağlık bir bölgededir. Mahalle birkaç mevkiden oluşmaktadır.Okulun bulunduğu çevrede 750 civarı nüfus mevcuttur.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: